IKARO žurnál

Všetko najlepšie ! 

 

V tomto roku sa naša spoločnosť dožíva osemnástich rokov svojej existencie. Dosiahnutie tohto veku, ktorý je obvykle charakterizovaný nespútanou energiou a bláznivými nápadmi, sme sa rozhodli osláviť v spoločnosti našich zamestnancov,  zástupcov našich najvýznamnejších dodávateľov ako aj najdôležitejších odberateľov na tak reprezentatívnom mieste, ako je Historická budova Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Ústrednou myšlienkou tejto akcie bolo symbolickým spôsobom vyjadriť našu vďačnosť všetkým prítomným za celé to dlhé obdobie, v ktorom stáli pri nás od našich začiatkov, keď sme v roku 1992 začínali v trojici až do dneška, keď značku IKARO reprezentuje 23 zamestnancov pracujúcich tak na centrále v Prešove, ako aj na pobočke v Trebišove. Ako úvodný bod programu sme si vybrali bláznivú komédiu Raya Cooneyho s príznačným názvom Všetko najlepšie! Samozrejme, že búrlivým smiechom a záverečným potleskom naša zábava nekončila. Spolu s našimi hosťami sme až do skorých ranných hodín pokračovali vydarenou recepciou v zákutiach divadla.



Výučbový projektor EPSON pre školy a kancelárie 

Dá sa povedať, že na Slovensku už nie je škola, ktorá by nedisponovala nejakou multimediálnou technikou. Tie lepšie si už navykli používať v triedach pri výučbe rôzne interaktívne učebné pomôcky v podobne počítačových systémov spojených s interaktívnymi tabuľami. Z našich produktov tu môžeme pripomenúť interaktívne tabule ActiveBoard od Prometheanu a e-Beam, ktoré si u našich zákazníkov získali veľkú obľubu.



HP DesignJet Elite Club 

 

Byť členom HP DesignJet Elite Club-u znamená určitý dôležitý záväzok a zodpovednosť voči zákazníkovi. Ako HP GOLD Preferred Partner sme absolvovaním rôznych školení splnili najprísnejšie kritéria, ktoré nám pomáhajú dosahovať vysokú úroveň predaja a poskytovaných služieb v oblasti výpočtovej, kopírovacej a tlačiarenskej techniky. Vďaka nášmu úsiliu v oblasti predaja veľkoformátových tlačiarní Hewlett Packard sa nám podarilo získať členstvo v HP DesignJet Elite Club-e. Za zmienku stojí, že sme jedinou firmou, ktorá získala toto členstvo v regióne východného Slovenska.



Článok - zima 2009 

 

15.10.2009 – V priestoroch firmy IKARO s.r.o. inštaluje známy prešovský fotograf Ing.Dušan Guzi predajnú výstavu svojich veľkoformátových fotografií, vytlačených na špičkovom fotoplotri výrobcu HP, služby ktorého ponúka spoločnosť IKARO s.r.o. všetkým zákazníkom a nadšencom veľkoformátovej fotografie v priestoroch svojej prevádzky na Okružnej ulici č.32 v Prešove.

Vysokokvalitná tlač fotografie 40x60cm za 7,68€ (231,- Sk).

 

22.10.2009 – IKARO s.r.o. úspešne absolvuje certifikačný audit a získava Certifikát o zhode systému kvality s požiadavkami podľa normy ISO 9001:2008

 

22.10.2009  - Oficiálny začiatok predaja dlho očakávaného operačného systému Windows 7 spoločnosti Microsoft. V ten istý deň spoločnosť IKARO s.r.o. svojim zákazníkom prezentuje a realizuje prvé dodávky notebookov a počítačov s operačným systémom Windows 7.

 

29.-30.10.2009 – IKARO s.r.o. absolvuje školenie Hewlett Packard Designjet partnerov pre Českú a Slovenskú republiku v Kurdejove na Morave – predstavenie nových modelov HP plotrov, dlhodobá stratégia špeciálnej podpory pre zákazníkov nakupujúcich u HP DesignJet Partnerov.

 

1.11.2009  - IKARO s.r.o. opätovne získava štatút Hewlett Packard Preferred GOLD Partner, aktuálne pre rok 2010

 

16.11.2009 – IKARO s.r.o. štartuje akciu na podporu predaja papiera ColorCopy určeného najmä na farebnú laserovú tlač – do vypredania zásob bude predaj podporovaný hodnotnými darčekmi.

 

19.11.2009 – IKARO s.r.o. absolvuje celoslovenské obchodno-technické školenie spoločnosti Konica Minolta pre novú modelovú radu plnofarebných multifunkčných zariadení Bizhub C220,280,360.

 

23.11.2009 – IKARO s.r.o. spúšťa akciu na podporu koncoročného predaja - za každých nakúpených 700€ bez DPH za obdobie od 23.11. do 31.12.2009 odmení zákazníkov Tesco poukážkou v hodnote 7€



Spotrebný materiál v kurze 

 

           Človek je už taký. Kúpi si dom a chce v ňom bývať 100 rokov bez toho, aby na ňom pohol prstom. Alebo má nové auto a myslí si, že doň bude iba donekonečna liať benzín. Alebo si k počítaču zadováži lacnú tlačiareň a bude si mädliť ruky ako s tými cenami dobre vybabral.

            Stále však platí poučka, že vyplatením kúpnej sumy za akékoľvek zariadenie sa naše prevádzkové náklady nekončia, ale začínajú. A čím lacnejšie zariadenie, tým je prevádzka drahšia a v mnohých prípadoch až neúnosná. Preto je pri rozhodovaní o nákupe čohokoľvek potrebné brať do úvahy aj náklady na údržbu a prevádzku predmetu kúpy.

            Keďže v čase dnešnej hospodárskej recesie je o kúpu nových zariadení menší záujem, zákazníci zatiaľ volia cestu totálneho vyťaženia techniky, ktorú vlastnia. Tým však stúpa záujem o spotrebný materiál ako sú tonery, papiere, náplne a aj náhradné súčiastky. Náš sklad je preto zásobený zvýšeným počtom a druhmi spotrebných materiálov od viacerých výrobcov. Všetok tovar je okamžite k odberu.

            Navyše, ako certifikovaný HP partner pre spotrebný materiál, dávame každému zákazníkovi, ktorý si u nás zakúpi originálne HP tonery alebo HP atramentové náplne za viac ako 300 €, možnosť výberu bonusu: kartón A4 IBM xero papier alebo fľašu írskej whisky Tullamore Dew.

            A každý, kto vyplní anketový lístok (písomne, mailom, na www.ikaro.sk) dostane od nás, ako HP design jet partnera, zadarmo 1 rolku HP papiera.

            Na záver si v mene hospodárskej krízy zaželajme, aby sme rozumne spotrebovali všetko, čo spotrebovať máme. Inak tu kozmonauti, čo u nás pristanú o 20 000 rokov,  pri archeologických vykopávkach nájdu iba haldy tlačiarní a nabíjačiek od mobilov.

 

Váš IKARO team.

Ikarožurnál 2-09



KOMENSKÝ BY ŽASOL 

 

Čo je to učiť sa, keď sa chce. Nastupujúce generácie odchované počítačovými hrami a internetom sú oveľa viac nadchnuté okamžitou dostupnosťou informácií, ako naháňaním lopty, či preliezaním starých povál. Úroveň výpočtovej techniky  však dnešným žiakom dáva možnosť preniesť si vysokú emóciu radosti z virtuálnej reality časti ich voľnočasových aktivít priamo do školského systému vzdelávania.

Obrovskú budúcnosť majú totiž interaktívne vyučovacie pomôcky. Sú veľmi pútavé a u žiakov a učiteľov vzbudzujú veľkú pozornosť. Je to skutočná škola hrou (na počítači).

Základom modernej školskej učebne je interaktívna tabuľa a softvér inštalovaný na počítači učiteľa. Obraz je na tabuľu zavesenú na stene prenášaný bežným projektorom umiestneným pod stropom miestnosti. Pre ďalšie potreby výučby môže byť inštalované ozvučenie, DVD a video prehrávač, internetová prípojka atď. Z interaktívnych prostriedkov je možné doplniť napr. hlasovací systém či bezdrôtový tablet.

Veľmi zaujímavá je interaktívna tabuľa Promethean ACTIVboard.  Je vyvinutá priamo pre potreby školstva. Melaminový povrch je veľmi tvrdý, odolný proti poškrabaniu a tabuli nevadí ani náraz a otrasy. Tabuľa má aj inú nespornú výhodu: žiaci, ktorí sú stresovaní odpoveďou pri tabuli, tak môžu urobiť priamo z lavice... 

Softvér ACTIVstudio2 je srdcom celého systému a dáva výučbe to zaujímavý obsah. S jeho pomocou si sami vytvoríte veľmi pútavé hodiny a vôbec nezáleží, pre aký predmet. Jednoducho môžete pripraviť testy, zistíte veci, ktorým študenti rozumejú a zdôrazníte otázky, ktoré neboli pochopené. Navyše je možné archivovať priebeh vyučovania.

To všetko, vďaka množstvu interaktívnych nástrojov a obrovskej databázy viac než 5000 zdrojových objektov (pozadie, obrázky, mapy…) Všetko je jednoducho dostupné. Stačí objekt uchopiť perom ACTIVpen, ktoré sa chová ako myš a pretiahnuť na plochu. Dajú sa ním aktivovať okná, zvýrazňovať položky, spúšťať nástroje, stránky a disky DVD.

Pre zákazníkov, ktorí si takúto tabuľu u nás objednajú zabezpečujeme dodávku s inštaláciou zariadenia a odborným zaškolením (aj pre zákazníkov, ktorí už tabuľu majú). Záručný a pozáručný servis je samozrejmosťou. Na požiadanie dodávame aj databázu príprav vyučovacích hodín.

Interaktívnou učebňou posuniete systém výučby do 21. storočia a vaši študenti na svoju školu nikdy nezabudnú.

Team IKARO

   



Značkový počítač za neznačkovú cenu 

 

            Značkový počítač 

            za neznačkovú cenu

 

Slovné spojenie značky dole, by na prvý pohľad mohlo evokovať všeobecnú výzvu na nelegálny zvoz dopravných značiek do zberných surovín. Širší preklad tohto spojenia je však omnoho pozitívnejší: nízke ceny značkových tovarov lámu rekordy.

V oblasti výpočtovej techniky je skutočnosť taká, že značkové počítače sa dnes dajú kúpiť za cenu neznačkových - tzv. skladačiek. Pre zákazníka je to dozaista veľmi príjemná informácia. Ak sa

k cene pridruží nezameniteľná kvalita a výkon prémiovej značky, rýchly servis a nízky počet reklamácií, výsledná spokojnosť zákazníka predčí aj tie najsmelšie očakávania.

Počítače renomovaného výrobcu COMFOR majú všetky predpoklady, aby takýto vzťah vytvorili. Sú vyrábané podľa najprísnejších noriem  ISO 9001 a pri výrobe prechádzajú šiestimi náročnými testami. Tie preveria každý komponent samostatne. To platí aj o celom systéme i s programami z pohľadu spoľahlivosti,  potrebného výkonu a kompatibility, čo zaručuje vysokú kvalitu a spoľahlivosť celého počítača COMFOR.

 

 

 

 

Pri návrhu počítačových zostáv sa riadi skutočnými potrebami a možnosťami zákazníka. Počítače COMFOR sú vyrábané zo vzájomne zladených komponentov, čo nám umožňuje efektívne využiť ich parametre. Preto počítače COMFOR pri optimalizovanej cene dosahujú maximálne výkony.

Keďže patríme do autorizovanej skupiny COMFOR PARTNER, pre danú značku počítačov poskytujeme aj záručný a pozáručný servis priamo

v sídle firmy, pričom výmena chybného komponentu trvá 1 pracovný deň. Každý počítač COMFOR je centrálne evidovaný, takže je veľmi ľahké doplniť vhodné komponenty pre jeho budúce rozšírenie.

Všetky uvedené argumenty smerujú už len

k jedinému kroku. V tomto predvianočnom období prehodnotiť svoje vzťahy všetkých druhov

a charakterov a učiniť to správne rozhodnutie. Počítač COMFOR. 

                                                                                                Váš  IKARO  team



Vyšli sme s farbou von! 

Ak dnes deťom poviete, že farebný televízor tu nebol stále, môže sa stať, že chvíľu budú v rozpakoch premýšľať, či také niečo môže dospelý človek vôbec povedať. A keď o pár rokov tým istým deťom poviete, že aj farebné tlačiarne tu neboli odjakživa, buďme pripravení na reakciu, že na takéto reči sme naozaj príliš dospelí.

Aktuálna realita je taká, že farebná tlač a zariadenia na ňu potrebné sa rozširujú rýchlosťou expresného vlaku. Samozrejme, spolu s pribúdajúcim počtom predaných zariadení, klesá ich obstarávacia cena a zvyšuje sa atraktívnosť týchto produktov pre širokú zákaznícku verejnosť.

Pozorným iste neuniklo, že v segmente atramentových A4 farebných tlačiarní a multifunkčných zariadení dnes cena pre zákazníka atakuje hranicu dvoch tisícok, ešte stále slovenských korún, k základnej A3 takejto tlačiarni sa dá prísť za cca desať tisícok.

Tak, ako tohtoročné leto praje na Slovensku hubám, rovnako praje aj laseru a to až do takej miery, že to začína vyzerať, akoby technológia tlače postavená na laseri v poslednom čase chytila druhý dych – A4 čiernobiele tlačiarne sú už prakticky zadarmo, farebné A4-ky lámu hranicu piatich tisícok a farebné A3 tlačiarne sa nezadržateľne blížia k hranici tridsiatich tisícok. Pokiaľ ide o multifunkčné zariadenia, ľady sa pohli aj tu – hneď pod týmto článkom prinášame ponuku na na trhu prvé A4 laserové multifunkčné zariadenie, na ktoré Vám postačia dve päťtisícky a vedľa neho reprezentanta najväčšieho cenového skoku smerom nadol – A3 farebné laserové multifunkčné zariadenie pre office prostredie spoločnosti Konica Minolta, ktoré v cene pod 84 tisíc ponúka to, načo bolo doposiaľ aj stodvadsaťtisíc málo. Bizhub C200 je takto prvou skutočnou lastovičkou prognostikmi už dva roky opakovaného tvrdenia, že čiernobielym A3 „kopírkam“ v priebehu najbližšej doby definitívne odzvoní – rýchlosť zbližovania cien čiernobielej a farebnej technológie nám všetkým dáva reálnu nádej, že to už naozaj nepotrvá dlho a čiernobiele „kancelárske“ kopírky budú musieť definitívne uvoľniť miesto svojim plnofarebným súrodencom.

 

Team IKARO.

 



Výstava Dušana Guziho PIENINY - PREŠOV - PREŠOVČANIA 

 

Tlačiť fotografie na farebnej tlačiarni je moderné a stále obľúbenejšie. Veľkú radosť z takejto, dnes už aj pomerne „domácej“ vymoženosti, majú najmä dovolenkoví fotografi. No nemenej nadšená je aj profesionálna obec fotografov, najmä keď ide o veľkoformátovú  tlač v špičkovej foto kvalite.

Dôkazom toho bola prezentácia najmodernejšej technológie, ktorú sme realizovali pod záštitou výrobcu veľkoformátových tlačiarní a plotrov, spoločnosťou Hewlett Packard, a v spolupráci s renomovaným prešovským fotografom Dušanom Guzim, ako vernisáž fotografií z jeho tvorby, ktorá sa uskutočnila dňa 14.2.2008 v prešovskej cukrárni Viktoria. Kultivované prostredie, vysoká účasť odbornej verejnosti, sprievodné semináre a prezentácie, no najmä vysoká kvalita samotných fotografií dala celému podujatiu punc jedinečnosti nielen v meste Prešov, ale aj v ďaleko širšom regióne.

Všetky diela, ktoré mohli pozvaní hostia obdivovať, boli vytlačené na fotografickej tlačiarni HP Designjet Z3100 na originálnych papieroch a plátnach výrobcu HP. Ako spoločnosť so štatútom HP Preferred Partner tieto zariadenia nielen dodávame, ale zároveň poskytujeme plnú podporu ich prevádzky pokiaľ ide o dodávku originálnych HP atramentov a širokého spektra HP tlačových médií. Navyše toto zariadenie používame vo vlastnom reprografickom štúdiu A0, kde tlačíme veľkoformátové výkresy a fotografie tak pre profesionálov, ako aj pre amatérov a nadšencov veľkých formátov.

Čerešničkou na torte prezentačného večera bolo školenie v oblasti práce v prostredí programu Photoshop, zamerané na spracovanie podkladov

z digitálneho fotoaparátu pre finálnu tlač. Tá podčiarkla jedinečnosť prezentácie, ktorej výnimočnosť spočívala aj v tom, že výrobca tlačového zariadenia demonštroval výkon tlačiarne a kvalitu výstupov priamo na ukážkach tlače fotografií zo súborov, ktoré si pozvaní hostia priniesli so sebou.

Ohlasy, ktorých sa nám dostávalo hneď po vernisáži, hovorili jediné: toto výnimočné podujatie bolo obohatením pre všetkých zúčastnených nielen po stránke umeleckej, ale prinajmenšom v rovnakej miere aj odbornej. 

 

IKAROžurnál - jar 2008



Úvodné slovo - vernisáž výstavy Dušana Guziho za pomoci tlačovej technológie HP 

 

(Ako už bolo povedané) Moje meno je Róbert Staško a reprezentujem tu spoločnosť IKARO s.r.o., ktorú by som Vám rád predstavil v dvoch rovinách. Jednak ako obchodného partnera a reprezentanta spoločnosti Hewlett Packard v našom regióne so štatútom HP Preferred Partner, jednak ako poskytovateľa služieb v oblasti veľkoformátovej tlače prostredníctvom nášho A0 štúdia.

Pod záštitou spoločnosti Hewlett Packard a v spolupráci s pánom Dušanom Guzim, ako jedným z našich prvých zákazníkov na veľkoformátovú tlač vo foto kvalite, sme pre Vás spoločne pripravili túto vernisáž, ktorá si kladie za cieľ prezentáciu aktuálnej tvorby pána Guziho, „zhmotnenú do prezentovateľnej podoby“ za pomoci špičkovej tlačovej technológie spoločnosti HP a nášho A0 štúdia. Samotná vernisáž bude sprevádzaná tombolou a bohatým odborným sprievodným programom takže verím, že čas strávený v tejto spoločnosti bude pre každého z Vás obohatením a, že na účasť na tejto vernisáži budete spomínať len v superlatívoch.  



Ikarožurnál – úvodník - zima 2007 

 

Ikarožurnál – úvodník

 

Čochvíľa sme o jedny Vianoce starší a o pekných pár darčekov bohatší. Áno, Vianoce sú rodinnými sviatkami pokoja a rovnako tak sviatkami prekvapení a darčekov. Vianočný trh už tradične prekypuje originálnou ponukou a širokým výberom čohokoľvek pre každého člena rodiny.

Ak teda uvažujete o kúpe darčekov pre svoje adolescentné deti v študentskom veku, alebo chcete urobiť radosť samému sebe, pouvažujte o nákupe notebooku. Takýto „taškový“ počítač, ako mu hovoria deti v predškolskom veku, je veľmi šikovná vecička.

Od čias prvých notebookov sa toho veľa zmenilo a súčasné modely sú rovnako výkonné a spoľahlivé ako klasické počítače so samostatným serverom a monitorom. Miniaturizácia pokročila správnym smerom a sprístupnila notebooky širokej skupine užívateľov. Pamäťové karty, mikroprocesory a grafické karty, ktorými sú dnešné notebooky vybavené, umožňujú používať aj tie najzložitejšie programy bez toho, aby sa človek nechal vyviesť z miery nízkou rýchlosťou spracovania údajov.

Iný aspekt využitia notebookov, vlastne najdôležitejší, kvôli ktorému boli tieto zariadenia vyvinuté, je mobilita. Po tej siaha čoraz viac užívateľov. Prináša im slobodu a znižuje nervové chvenie spôsobené prestojmi. Preto je voľba nákupu notebooku vhodná pre manažérov, obchodných cestujúcich a študentov. Manažéri si takto môžu podklady na obchodné stretnutie pripraviť v aute a prezentovať ich pomocou notebooku priamo u obchodného partnera. A študenti, neustále zápasiaci s nedostatkom miesta v internátnych izbách, privítajú notebook všetkými štyrmi. Navyše, ročníkovú prácu potom stihnú dokončiť ráno vo vlaku...

A ešte niečo. Aby sme si nepohnevali Ježiška, čo nosí klasické počítače pripomenieme, že aj v tejto oblasti je čo ponúknuť. Tento segment hardvéru je stále veľmi žiadaný, preto predajcovia tento súdok ponuky majú stále poruke.

Ako obyčajne, možné je vybrať si „vyskladaný“ počítač zo samostatných komponentov, alebo zvoliť si kvalitnejšiu cestu značkového computera. Obidve možnosti majú svoje výhody. „Vyskladaný“ počítač dominuje cenou – značkový zasa spoľahlivosťou a kompatibilitou s najrozšírenejšími softwérmi. Ak vám navyše k značkovému počítaču pridáme „neznačkovú“ cenu, máte o dôvod viac na zamyslenie.

Do nového roka 2008 všetko najlepšie a ten správny darček pod stromček

praje

IKARO



15 rokov dobrej práce 

S ľahkou nostalgiou si môžeme zaspomínať na časy, keď sa autá predávali priamo z vagónov a mobil stál osemdesiat- tisíc. A predsa tie neuveriteľné chvíle nie sú až tak ďaleko. V týchto krásnych časoch vznikalo Ikaro. Presnejšie v auguste 1992.

Ak by sme parafrázovali Jeromea Klapka Jeromea, tak v tom roku traja kamaráti nastúpili do člna, aby sa vydali na plavbu rušnými a neprebádanými vodami slovenského biznisu.

Vydali sa smerom výpočtovej techniky.

A vybrali si správne. Majme pri tom na pamäti, že v tej dobe väčšina suchozemcov verila, že pracovať na počítadle s televízorom dokážu len kúzelníci a ten, kto dokáže uviazať ten správny námornícky uzol počítačovej siete mohol byť razom povýšený trebárs na kontraadmirála.

 

Dlhá plavba začala na svitaní pred

15 rokmi. Traja kamaráti, vyzbrojení nadšením a znalosťami najnovších námorno-počítačových máp, vplávali do vôd slovenského trhu s výpočtovou technikou. Spočiatku bolo počasie nepriaznivé:  stiesnené kancelárske priestory, studená úverová politika a ostrá pobrežná konkurencia. No ako pribúdalo zastávok

v prístavoch, tak si malého člna začali všímať zákazníci. Kupovali počítače, kopírovacie stroje a boli takí spokojní, že troch kamarátov v člne vítali na móle zakaždým, keď prišli do ich prístavu.

Za krátky čas už bol čln malý, lebo kamarátom k predaju výpočtovej techniky pribudla distribúcia spotrebného materiálu

a náhradných dielov pre reprografickú techniku. Preto si zadovážili novú veľkú loď.

A pojednali do služby aj nových námorníkov, samých odborníkov vo fachu, aby loď

v každom prístave obslúžila zákazníkov

k najväčšej spokojnosti.

 

Za tých 15 rokov loď Ikaro prebrázdila veľa morí a jej 25-členná posádka odviedla veľký kus roboty. Uplynulý čas a zákazníci dokonale zhodnotili jej prácu. Počas tejto doby sa z malého člna stala stabilná loď, presne sa orientujúca v búrlivo

sa vyvíjajúcom prostredí výpočtovej a kopírovacej techniky. Čas preveril lojalitu zamestnancov, zákazníkov aj dodávateľov. Navyše potvrdil správny výsledok: že ten čas stál zato.

 

 



Strana 1 z 2, zobrazených 12 z 21

<< predchádzajúca | 1 | 2 |

SÚKROMIE

NAKUPOVANIE

O FIRME

O NÁS

SOCIÁLNE SIETE