KOMENSKÝ BY ŽASOL

 

Čo je to učiť sa, keď sa chce. Nastupujúce generácie odchované počítačovými hrami a internetom sú oveľa viac nadchnuté okamžitou dostupnosťou informácií, ako naháňaním lopty, či preliezaním starých povál. Úroveň výpočtovej techniky  však dnešným žiakom dáva možnosť preniesť si vysokú emóciu radosti z virtuálnej reality časti ich voľnočasových aktivít priamo do školského systému vzdelávania.

Obrovskú budúcnosť majú totiž interaktívne vyučovacie pomôcky. Sú veľmi pútavé a u žiakov a učiteľov vzbudzujú veľkú pozornosť. Je to skutočná škola hrou (na počítači).

Základom modernej školskej učebne je interaktívna tabuľa a softvér inštalovaný na počítači učiteľa. Obraz je na tabuľu zavesenú na stene prenášaný bežným projektorom umiestneným pod stropom miestnosti. Pre ďalšie potreby výučby môže byť inštalované ozvučenie, DVD a video prehrávač, internetová prípojka atď. Z interaktívnych prostriedkov je možné doplniť napr. hlasovací systém či bezdrôtový tablet.

Veľmi zaujímavá je interaktívna tabuľa Promethean ACTIVboard.  Je vyvinutá priamo pre potreby školstva. Melaminový povrch je veľmi tvrdý, odolný proti poškrabaniu a tabuli nevadí ani náraz a otrasy. Tabuľa má aj inú nespornú výhodu: žiaci, ktorí sú stresovaní odpoveďou pri tabuli, tak môžu urobiť priamo z lavice... 

Softvér ACTIVstudio2 je srdcom celého systému a dáva výučbe to zaujímavý obsah. S jeho pomocou si sami vytvoríte veľmi pútavé hodiny a vôbec nezáleží, pre aký predmet. Jednoducho môžete pripraviť testy, zistíte veci, ktorým študenti rozumejú a zdôrazníte otázky, ktoré neboli pochopené. Navyše je možné archivovať priebeh vyučovania.

To všetko, vďaka množstvu interaktívnych nástrojov a obrovskej databázy viac než 5000 zdrojových objektov (pozadie, obrázky, mapy…) Všetko je jednoducho dostupné. Stačí objekt uchopiť perom ACTIVpen, ktoré sa chová ako myš a pretiahnuť na plochu. Dajú sa ním aktivovať okná, zvýrazňovať položky, spúšťať nástroje, stránky a disky DVD.

Pre zákazníkov, ktorí si takúto tabuľu u nás objednajú zabezpečujeme dodávku s inštaláciou zariadenia a odborným zaškolením (aj pre zákazníkov, ktorí už tabuľu majú). Záručný a pozáručný servis je samozrejmosťou. Na požiadanie dodávame aj databázu príprav vyučovacích hodín.

Interaktívnou učebňou posuniete systém výučby do 21. storočia a vaši študenti na svoju školu nikdy nezabudnú.

Team IKARO

   


SÚKROMIE

NAKUPOVANIE

O FIRME

O NÁS

SOCIÁLNE SIETE
[ Mozaika z tvojich fotiek ][ Igiho blog ]