Výučbový projektor EPSON pre školy a kancelárie

Dá sa povedať, že na Slovensku už nie je škola, ktorá by nedisponovala nejakou multimediálnou technikou. Tie lepšie si už navykli používať v triedach pri výučbe rôzne interaktívne učebné pomôcky v podobne počítačových systémov spojených s interaktívnymi tabuľami. Z našich produktov tu môžeme pripomenúť interaktívne tabule ActiveBoard od Prometheanu a e-Beam, ktoré si u našich zákazníkov získali veľkú obľubu.

Tieto systémy už nie sú cenovo také nedostupné ako pre pár rokmi, no na trh prichádzajú stále nové a aj lacnejšie a jednoduchšie riešenia. Jedným z nich je  výučbový projektor spoločnosti EPSON, ktorý je svojou nenáročnosťou vhodný nielen na výučbu v školách, ale aj na prezentácie alebo školenia vo firmách. Po úvodnej inštalácii zariadenia našimi technikmi a zaškolením na používanie projektoru sa ľubovoľné priestory vašej firmy môžu stať plnohodnotnou učebňou alebo prednáškovým školiacim strediskom. 

Projektor vytvorí interaktívnu plochu na akomkoľvek povrchu, pričom netreba používať drahé dotykové plochy. Optický snímač sníma polohu dotykového pera, čo umožňuje vytvoriť dotykovú plochu priamo na stene kancelárie alebo triedy.

Projektor sa namontuje na stenu tak, aby z veľmi malej vzdialenosti vytvoril na akomkoľvek povrchu obraz vo veľkosti 2,5m. Táto malá projekčná vzdialenosť umožňuje, že  pri tabuli nebude vidno tieň prednášajúceho. Potom stačí zobrať dotykové pero obsahujúce infračervenú diódu a priložiť k ploche.  

V počítači vám nainštalujeme softvér Easy Interactive Driver a projektor sa následne pripája káblom USB k notebooku. Dodávaný softvér ponúka viacero možností – predovšetkým môže premeniť dotykové pero na bežnú myš, takže z veľkej projekčnej plochy sa stane dotyková projekčná plocha. Softvér však umožňuje oveľa viac – na obrazovku môžete kresliť, písať, ukladať snímky vo formáte JPEG, využiť zvýrazňovačku a mnoho ďalšieho. Stlačením jediného tlačidla sa premietaná plocha môže premeniť na bielu či čiernu tabuľu, notový zápis, riadky na učenie písania atď. Projektor je  vybavený jednoduchým pripojením prostredníctvom portu USB a nevyžaduje podporu ďalších ovládačov. Preto je jeho nastavenie a ovládanie „domácky“ jednoduché.

Projektor EPSON je inovatívne výučbové zariadenie, ktoré nepotrebuje drahú dotykovú tabuľu. Takýto druh projektoru priradzuje vzdelávaniu vyššiu a pritom jednoduchšiu úroveň. V konečnom dôsledku sa tak môže výučba, prezentácie, či vzdelávací proces všeobecne, presúvať zo špecializovaných učební na najrozmanitejšie miesta: firemné pracoviská, úrady, hotely, rekreačné zariadenia a pod. 
 

Váš IKARO tím
 


SÚKROMIE

NAKUPOVANIE

O FIRME

O NÁS

SOCIÁLNE SIETE
[ Mozaika z tvojich fotiek ][ Igiho blog ]