Exekutívna séria ES zariadení OKI

Exekutívna séria (ES) zariadení OKI je špeciálnou modelovou radou výrobcu OKI určenou do firemného, grafického a reklamného prostredia, ktorá je distribuovaná výhradne prostredníctvom autorizovaných ES partnerov a na ktorú výrobca automaticky poskytuje predĺženú 3-ročnú on-site záruku.

Séria ES zariadení existuje paralelne popri tzv.IT sérii zariadení, do ktorej patria všetky štandardne (otvorená distribúcia cez distribútorov, dealerov, obchodné reťazce, eshopy) predávané OKI tlačiarne a multifunkčné zariadenia.

Do rady ES sú zaradené výrobcom vyselektované modely z rady IT, ktoré majú po hardvérovej úprave oproti zhodným produktom z rady IT vyššiu obstarávaciu cenu, avšak nižšiu cenu spotrebných materiálov (tonery, valce...). V praxi to potom vyzerá tak, že pre akékoľvek ES zariadenie existuje konkrétny počet výstupov (výtlačkov/kópií), pri prekročení ktorého sa ES zariadenie stane pre jeho užívateľa v súčte všetkých nákladov (obstarávacia cena + prevádzkové náklady) lacnejším, ako na prvý pohľad obstarávacou cenou lacnejšie zariadenie rady IT. Rentabilita ES zariadení sa najrýchlejšie prejaví pri produkcii:
- väčšieho počtu výstupov - obvyklé pre firemné/office prostredie
- výstupov s vyšším pokrytím (spotrebou) tonerom - obvyklé pre grafické prostredie
 

Členenie ES rady:   

Kancelárske/office multifunkčné zariadenia (MFP) a tlačiarne:

Grafické tlačiarne:


SÚKROMIE

NAKUPOVANIE

O FIRME

O NÁS

SOCIÁLNE SIETE
[ Mozaika z tvojich fotiek ][ Igiho blog ]